Crew Leuven/Meeting/19 03 2013

From Pirate Party Belgium
Jump to: navigation, search
Meeting Toicon-icon-avocado-discuss.svg
Workgroup Crew Leuven
Date Tue 19 March 2013
Time ?
Address
?
3000 Leuven
City
Previous meeting
Loading map...
Find routes on OpenStreetMap
Export iCalendar
Clone this meeting

Opvolging

Ik (=Manu) heb niets kunnen vinden in de (vernieuwde) bouwverordening : Paragraaf 2.8 leek me van pas maar zegt niets over muurtekeningen... Ik denk sowieso dat we een vergunning nodig hebben :)

Toevoeging van David K: Ik heb ook even gekeken naar dat document, en inderdaad, 2.8 is van toepassing. Als er niets staat is dat volgens mij echter eerder goed dan slecht nieuws :)

  • Algemene info (maar Nederlandse site) : [1]
  • Mogelijke aanbieder : [2]

Hm. Dat ziet er een beetje saai en kinderlijk uit. Ik ken een paar kunstenaars, kijk maar eens naar Wide Vercnocke of Koen Saelemaekers, en niet te vergeten Silke van Herrewegen.

De volgende vargadering van de LLN crew zal plaatshebben op vrijdag 12 april, zie Crew_BW. Maar ik kom net terug van Ierland op die dag :/

Over de naamsverandering

Ik (=Manu) heb er nog effe over nagedacht en ik ben tot het belsuit gekomen dat David zijn idee een goede tussenweg is. Ik herhaal het nog eens en leg verder uit hoe ik dit opvat.

Het kernidee is een onderscheid te maken tussen wie we zijn (= de Leuvense piraten) en wat we doen (= het kraaiennest). Omdat wat het meest van belang is voor de Leuvenaar, is welke initiatieven we nemen, welke projecten we hebben, wat we willen veranderen in Leuven. Het maakt in de eerste plaats niet uit voor hen dat we eigenlijk een vleugel van de piratenpartij zijn. Maar voor ons maakt het wel uit. Het bepaalt onze aanpak en visie.

Wij zijn dus in de eerste plaats de Leuvense vleugel van de piratenpartij. Als zodanig stel ik voor dat we de naam "Leuvense piraten" behouden. Gevolgen :

  • We mogen gebruikmaken van het geschikte onderdeel van de gloednieuwe nationale website.
  • leuvensepiraten.be stuurt daarnaartoe door.

Als piraten nemen we een aantaal intiatieven die apolitiek zijn. Die verzameling van initiatieven valt onder de naam "het Kraaiennest".

  • We maken een eigen webpagina aan voor het Kraaiennest (die expliciet verwijst naar de Leuvense piraten in zijn manifest).
  • Het kraaiennest wordt opgegeven als hoofdproject van de crew op piratenpartij.be.
  • Om het verband tussen het kraaiennest en zijn piratenachtergrond duidelijk te maken, stel ik voor dat we bijvoorbeeld op het logo aangeven "Het Kraaiennest" met "Een initiatief van de Leuvense piraten" als bijtitel : Zo kun je ook inzien dat het belangrijkst het kraaiennest is, maar dat we onze oorsprong niet negeren.