Crew Antwerpen (Stad)/Meeting/25 11 2012

From Pirate Party Belgium
Jump to: navigation, search
Antwerpen Meeting Toicon-icon-avocado-discuss.svg
Workgroup Crew Antwerpen (Stad)
Date Sun 25 November 2012
Time ?
Address
?
Antwerpen
City
Previous meeting Next meeting
Loading map...
Find routes on OpenStreetMap
Export iCalendar
Clone this meeting

Verslag 25/11/2012 Agenda 0) varia en rondvraag voor agendapunten. 1) website

  • Nieuw logo website
  • procedure om nieuwe artikels toe te voegen
    • plaats je voorstel online op een piratepad.be
    • stuur link door naar antwerpse-piraten@googlegroups.com of pp.be.antwerpen@pirateparty.be
    • Indien je het artikel geschikt vind om op de frontpage te plaatsen, antwoord je. Indien er 3 piraten het er mee eens zijn dan mag het gepubliceerd worden.

2) opmerking over mailinglijsten. 3) Aanmaken FB events Pirate beers 4) aanmaken wiki events meetings en pirate beers 5) voorbereiding eerste meeting van debat avonden Antwerpse piraten.: Piraten Parley Bouw mee aan de antwerpse onze piraten-code. Gegroet, Vanaf 2013 organiseren de Antwerpse maandelijks een Piraten Parley. We gaan dieper in op één specifiek thema, en willen jullie mening en standpunt horen, om zo tot een goed standpunt te kunnen komen binnen de Antwerpse piratenpartij. Hoe gaan we te werk: 1) We kondigen het thema, locatie en plaats aan, waarna iedereen uitgenodigd is om mee te denken aan het thema. 2) Informeer jezelf en kom langs 3) je krijgt 5' Parley, om jou standpunt te verdedigen. 4) na het beluisteren van de standpunten is er ruimte voor debat 5) De aanwezige piraten digitaliseren meteen alle standpunten in ons liquid feedback systeem 6) Het debat gaat na de avond voort online, en uiteindelijk ook gestemd. 7) Het uiteindelijk gestemde standpunt is het Antwerpse Piratenpartij standpunt. We geloven in wijsheid van de mensen, en vooral als het onderwerp hen aanbelangt. Het eerste onderwerp is "INTELECTUELE EIGENDOM" Hoe moeten we ermee omgaan? op Antwerps, Vlaams, belgisch en Europees niveau? Waar stopt het Intelectueel eigendom? Waarom moet het beschermd worden? Hoe moeten we het beschermen? Moet er uberhaupt regelgeving rond zijn? Informeer jezelf en dan zien we je____________

- aankondiging van het onderwerp op voorhand. - opzetten van een liquid feedback topic + de link erbij te zetten. - een email maken met uitnodiging - een fb-event maken met uitnodiging - een event op onze website maken - ... tweet, reclame

  • avond zelf:

- registratie van mensen (accounts aanmaken) - introducerend woordje en inleiding onderwerp - mensen nemen het woord (max 5') over het onderwerp: belang is om hun standpunt duidelijk weer te geven. - erna is er tijd voor vraag, antwoord en verduidelijking. - op het einde van de avond (en tijdens de avond) wordt Liquid feedback ingevuld, zodat er online meteen mee aan de slag gegaan kan worden. - De stemming op het einde van de LF procedure => iedereen kan er op.

  • aantal deelnemers?

- mensen in groepjes van 5 tot 10 opdelen, als er veel mensen hun ding te zeggen hebben. - dit gaat ook naar LF. Onze belofte is dat het standpunt lokaal wordt overgenomen, en op vlaams/nationaal/europees wordt doorgegeven.