Commons

From Pirate Party Belgium
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Commons and the translation is 100% complete.

Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎français
Commons Toicon-icon-avocado-read.svg
See also Economy
Toicon-icon-avocado-format.svg

Waarden

De Piratencodex

Piraten hebben vertrouwen in zichzelf en durven vertrouwen in de ander. Ze geloven in samenwerking en in de wisdom of the crowd. Piraten kijken met een constructieve blik naar de samenleving. Ze bouwen mee aan de commons (= gemeenschapsgoed) en aan collectieve doelen.

Kernwaarden van de Piratenpartij

Commons zijn gemeenschapsgoederen die opgebouwd, beheerd en gedeeld worden door een community. Ze kunnen zowel reëel (grond, coöperatieven) als virtueel (informatie, kennis, software) zijn. Ze overstijgen de logica van markt en staat, en die van nationalisering en privatisering. De leden van de community kunnen vrij gebruik maken van de commons, zonder patenten en zonder het betalen van licenties. Wederzijds respect is de basisvoorwaarde.

Objectiven

Machine translation: Verzamelen van informatie, middelen over de "Commons" om piraten een betere kennis van deze kwestie te verschaffen.

Evenementen Noun project - Calendar.svg

Event Date Venue
Toicon-icon-avocado-schedule.svg Le retour des « communs »: Démocratie et transition écologique et sociale Tue 5 December 2017, 8:00pm Auditoire Doyen 32 – Place Montesquieu
1348 Louvain-La-Neuve

Add a new event
Export for iCalendar

Documentation

Book Noun project 7656.svg