Crew West-Vlaanderen

From Pirate Party Belgium
(Redirected from Crew Brugge)
Jump to: navigation, search
West-Vlaanderen.png Welkom op de wiki van de West-Vlaamse piraten! \(^o^ )/
Crew West-Vlaanderen
City 8000 Brugge
Province West-Vlaanderen
Region Vlaanderen
Members Amy, Ilja, Patrick, Wouter
Social networks email
Facebook
twitter
Status Active
Loading map...

Introductie[edit]

De crew West-Vlaanderen werd opgericht om West-Vlaamse geïnteresseerden te vinden, informeren, begeleiden en ondersteunen waar nodig. Oorspronkelijk was de crew vooral actief in Kortrijk. Sinds de zomer van 2016 bestaan we uit een 4-tal leden en zijn de activiteiten eerder richting Brugge en de kust verschoven. Het onderwerp die onze crew het nauwst aan het hart ligt is democratie. Daarom proberen we dan ook een netwerk uit te bouwen met andere grassrootbewegingen die ook in West-Vlaanderen actief zijn. Gezien democratie een zaak is van samenwerken, willen wij ook mensen, groepen en partijen ondersteunen die onafhankelijk van de piraten met democratie bezig zijn. Wil je ons ontmoeten? Contacteer ons dan gerust, of kom eens langs op onze pirate-beers!

Organisatie[edit]

Om ons als crew te organiseren, gebruiken we een matrix-structuur. Praktisch houdt dit in dat we alles wat moet gebeuren als aparte functies omschrijven. Vervolgens overlopen we deze functies één voor één. Bij iedere functie kan iedereen dan zeggen of dit iets is wat zij willen doen of niet. Het resultaat voor onze crew zie je in de onderstaande tabel.
Het voordelen die wij merken aan deze structuur is dat iedereen de functies kan kiezen die ze zelf willen, gezien alles gerust door meerdere mensen kan gebeuren. Dit betekend ook meteen dat we een niet-hiërarchische structuur hebben. Er zijn ook geen ongewenste zaken die 'just part of the job' zijn, gezien je deze functies, indien je dit zou wensen, steeds verder kan opdelen in kleinere functies. Een ander voordeel is dat je nieuwe functies die je wil uitvoeren eenvoudig kan toevoegen. Wanneer anderen deze functie ook willen uitvoeren, kunnen zij zich hier alsnog verantwoordelijk voor maken door dit gewoon in de tabel aan te vullen en iedereen op de hoogte te stellen. Analoog kun je je voor een functie afmelden door ook dit in de tabel aan te passen en te melden. Op deze manier hebben we dus een organisatie die participatie eenvoudig maakt en zelfs aanmoedigt.

Organisatie crew West-Vlaanderen
Amy Ilja Patrick Wouter
Communicatie tussen crews en eigen crewleden * *
On-line PR (FB, twitter, mails) *
Ontwerp van flyers, posters, PPT... *
Logistiek (organisatie pirate-beers) *
Contact tussen crew en externen (debateren, face2face communicatie…) *
Het nemen en uitwerken van notities * *
Voorzitten van beers en vergaderingen * * *
Overkoepeling om alles op te volgen * *
Wiki up-to-date houden *

Projecten[edit]

Flatpackdemocratie[edit]

In 2011 werd in het Engelse dorpje Frome een nieuwe burgerpartij, Independents for Frome, opgericht. Het was een groep mensen met verschillende achtergronden en verschillende politieke visies die één iets gemeenschappelijk hadden met elkaar, namelijk dat men er van overtuigd was dat partijpolitici in een klein dorpje als Frome eigenlijk niets te zoeken hebben. Samen hebben zij zich georganiseerd en een 'Way Of Working' opgesteld, een kort lijstje met gedragscodes waaraan men zich dient te houden. Om een voorbeeld te geven: als eerste punt op deze lijst staat dat men 'steeds moet openstaan om deel te nemen in een redelijk debat, een debat die als doel heeft om uiteindelijk tot een gemeenschappelijke visie te komen'. Na een eerste verkiezing in 2011 had men meteen 10 van de 17 zetels in de gemeenteraad veroverd. De verkiezingen nadien heeft men de volledige 17 zetels kunnen innemen. Peter Macfadyen, één van de initiatiefnemers van IfF, heeft deze tactiek flatpack democracy genoemd, of vertaald 'uitklapdemocratie', en dit als tactiek in boekvorm aangeboden. Flatpack democracy kenmerkt zich vooral door het gebruik van een burgerlijst die niet afhangt van een nationale politieke partij en niet werkt door het aangeven van programmapuntjes, maar wel door gebruik te maken van gedragsregels die men zichzelf oplegt.
Vanuit onze crew zijn wij op dit moment aan het kijken of we dergelijke tactiek ook in België kunnen toepassen.
We kunnen deze pad gebruiken om ideeën en zaken rond dit project eenvoudig te delen.

Bevriende bewegingen[edit]

Onderstaande organisaties zijn organisaties die wij vanuit onze crew steunen en/of respecteren. De organisaties die hier staan hebben op geen enkele wijze officiële banden met de piratenpartij, noch de piratenpartij met hun. Indien je zelf actief bent in een van deze organisaties en je liever hebt dat je organisatie hier niet vermeld staat, gelieve dit ons te melden zodat we je organisatie zo snel mogelijk uit deze lijst kunnen verwijderen.

Contact[edit]

Je kunt ons online steeds contacteren via west-vlaanderen@pirateparty.be of via Facebook of twitter. Ook ben je altijd welkom op onze pirate-beers. Dit zijn informele bijeenkomsten van piraten en gelijkgezinden. Deze beers gaan gewoonlijk door op café. Datum en locatie kun je steeds terugvinden op de onder de titel 'Piratendrink West-Vlaanderen' in de agenda van de Belgische piraten.

Als je dit wenst, kun je ook steeds een bericht nalaten via onderstaande pirate-pad. Let wel, wij krijgen geen automatische meldingen wanneer hier iets veranderd wordt, gebruik dit dus zeker niet voor dringende zaken.

http://pad.pirateparty.be/p/CrewWVL_Discussion

Project-pad's[edit]

Om onze pagina leesbaar te houden, kunnen we de pads hier plaatsen. Deze pads nemen op een pagina heel wat plaats in. Door ze hier te groeperen zijn ze nog steeds eenvoudig toegankelijk, zonder echt in de weg te staan van andere content.
Op iederen pad kun je een uitleg geven waarvoor ze precies moet dienen. Een sectie 'wie-is-wie' plaatsen kan ook handig zijn. De bedoeling hiervan is dat iedereen die op de pad typt hier hun eigen naam typt, zo weten we precies wie welk kleurtje heeft. Wat in het verleden ook al handig bleek is een sectie 'dicussie-forum', waar je alles kunt vragen, opmerken, bediscussiëren of wat dan ook.

Pad_Flatpackdemocratie[edit]

http://pad.pirateparty.be/p/CrewWVL_Flatpackdemocratie


Archief[edit]

Piratebeers en vergaderingen[edit]

Meeting Date Venue
Pirate Beer Friday 21 October 2016 L’Estaminet – Park 5, 8000 Brugge
Pirate Beer Friday 16 September 2016 L'Estaminet – Park 5, 8000 Brugge
Pirate Beer Friday 26 August 2016 L'Estaminet – Park 5, 8000 Brugge
Pirate Beer Saturday 9 July 2016 L'Estaminet – Park 5, 8000 Brugge
Add a new meeting
Export for iCalendar