Verkiezingen gemeenteraad Antwerpen 2012

From Pirate Party Belgium
Revision as of 12:16, 6 September 2012 by Christophe (talk | contribs) (Tinneke Jansens)
Jump to: navigation, search

Tomas Beaujean

man / Antwerpen

De voorbije 10 jaar ben ik actief in Hacktivismo, een dochterorganisatie van CULT OF THE DEAD COW. In deze jaren heb ik meegewerkt aan een aantal high-profile software projecten ter bevordering van vrijheid van informatie en mensenrechten; samengewerkt met Electronic Frontier Foundation, Science and Human Rights Program, Human Rights in China, The Citizen Lab, e.a.

Mijn doel is om mensen in staat te stellen om op een gemakkelijke manier gedifferentieerde informatie te raadplegen over onderwerpen die hen interesseren. Het is mijn overtuiging dat mensen stimuleren om kritisch na te nadenken over de informatie die hen bereikt, verschillende visies te beschouwen en hieruit eigen conclusies te trekken zal leiden tot een betere samenleving en gelukkigere individuen. Een verhoogde vorm van inspraak in de politieke besluitvorming is een logisch gevolg.

De nefaste werking van de huidige patentenwetgeving op onze maatschappij is een onderwerp dat mij ook nauw aan het hart ligt. Vooral in het wetenschappelijke veld, waar geheimhouding en patent claims innovatie tegen houden, is dit een blaam voor onze samenleving. Een farmaceutisch bedrijf dat betere medicatie op het schap laat liggen omdat het patent van de inferieure variant nog niet verstreken is... het is jammer genoeg een dagelijkse realiteit.

Het is belangrijk dat we deze onderwerpen regelmatig aan de oppervlakte laten komen in het huidige medialandschap, om mensen bewust te maken van de huidige implicaties en mogelijke alternatieven. De Piratenpartij lijkt me daar een uitstekend platform voor.

Christophe Cop

man / Antwerpen

Beste Piraten, Voor zij die nog even willen weten wie ik ben, zou ik zeggen om me toch eens live te spreken. Dit zijn een aantal realisaties uit mijn verleden: Master of science in Statistics; Licentiaat Psychologie (gedragsneurowetenschappen). Oprichter & curator van TEDxFlanders. 8 jaar scoutsleider geweest. Ik word gezien als een sympathieke geek, informeel leider, belezen & optimistisch. Allemaal wat kort, maar het punt is: ik wil de eer om de lijst te mogen trekken graag vervullen en, indien verkozen, elke maand op het schoon verdiep de piratenmentaliteit uitdragen!

Brice De Bruyne

man / Merksem

Ik ben softwareontwikkelaar, oa. OpenSource, als zelfstandige freelancer. Ik geloof zéér in de macht van samenwerking, eg. (L)GPL, BSD, Apache en andere open licenties.

Ik ben tegen de huidige manier dat copyright en patenten werken en hoe er momenteel een wereldwijd -zeg maar corrupt- copyright (copytight) kartel (maffia?) de cultuur verarmt en verlamt.

Verder ben ik voor een meer democratisch functioneren van ons financieel systeem, en vind ik dat er eens beter gekeken moet worden naar hoe de huidige welvaartsverdeling in Belgie verloopt. Belasting op arbeid moet naar beneden, financiële inkomsten mogen daarentegen flink zwaarder belast worden, en KMO's moeten een betere concurrentiepositie kunnen krijgen tov. van de multinationale "branches" die in ons land actief zijn - met een absurd belastingsvoordeel.

Ik ben voor de nucleaire uitstap, en sterk tegen de chantage van Electrabel tov. van de Belgische bevolking. Ik vind dat er meer dan dringend verregaande maatregelen genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat België een "sustainable" economie wordt.

Wat is je politieke ambitie

Ik wil mee aan de kar trekken en ten strijde trekken tegen het copyright- en patentkartel. Ik wil mee helpen ervoor zorgen dat degenen aan de top van welbepaalde bedrijven destijds (Dexia - Axel Weber, Fortis - Votron en Lippens, oa...) bestraft worden voor de fraude die ze hebben gepleegd en de lasten waarmee ze de hardwerkende mens hebben opgezadeld. Ik wil Electrabel op de rooster leggen ivm Doel (die scheurtjes in Doel 3 waren al er en zijn bekend sinds 1979). Dit is een -als we nucleaire experts mogen geloven- groot gevaar voor omwonenden in een straal van tientallen (honderden?) kilometers, dat blijkbaar vakkundig verzwegen is geweest en nu als chantageinstrument wordt gebruikt. Tenslotte wil ik ervoor ijveren de Liefkenshoek tolvrij te maken en te houden.

Jelle RJ Debusscher

man / Antwerpen

Koen De Voegt

man / Hoboken

Al meer dan 5 jaar ben ik uitsluitend gebruiker van Linux en open source software. En belangrijker ik ben een overtuigd gelover in de principes achter open source hard- en software. Ik heb in het verleden gewerkt als Research Engineer en in die positie heb ik uit eerste hand ervaren dat het huidige patent systeem de innovatie niet dient. Het zorgt er voor dat een erg duur systeem van intellectueel elitisme, veelal betaald met overheidsgeld, wordt in stand gehouden. Open innovatie is sneller en efficiënter en verzekert dat ideeën niet kunnen opgesloten worden in de IPR kluizen van grote multinationals. Wij kunnen een beter systeem maken!

Olaf de Vries

man / Antwerpen

Als Nederlander in België krijg ik frequent te horen dat ik geen blad voor de mond neem en mijn mening duidelijk laat horen. In mijn studententijd heb ik ook altijd in de studentenraad gezeten en het lijkt me opportuun om dit in de 'grote wereld' voort te zetten. Ik sta achter de basisvoorwaarden en wil ze graag verdedigen. :-)

Jelle Gerardts

Man / Antwerpen

Reeds geruime tijd ben ik gedesillusioneerd over de huidige staat van de politiek en de economie. De grote partijen bieden hier overduidelijk geen optie. Al jaren zitten ze in hun ivoren toren, onwetend over hoe de wereld rondom zich evolueerd (om misschien maar al te goed wetend). De piraatpartij biedt hierop een tegenwoord, één waar ik mij volledig achter kan zetten.

Tinneke Jansens

vrouw /

Ik heb een opleiding in Audio & Visuele media genoten, mijn interesseveld ligt hem in het bestuderen van de evolutie/ polutie in onze hedendaagse en toekomstige beeldcultuur. Sinds 2011 werk ik als projectcoördinator bij Designcenter De Winkelhaak, daarvoor heb ik drie jaar gewerkt bij het FoMu. Bij mij kan je terecht voor creatieve feedback over allerhande sluimerende projecten waar je je tanden in wil zetten. Ik kan je ook een realistisch beeld geven over de haalbaarheid en de mogelijkheden en schuw zeker geen extra muros engagementen. Interessante opportuniteiten creëren en de juiste mensen met elkaar in contact brengen is nu eenmaal what keeps me going, so shoot! out of the box into the world!

Stef Kuypers

man / Berchem

Ik ben zelfstandige en hou me vooral bezig met denk kantelingen van denken in beperkingen naar denken in mogelijkheden teweeg brengen bij zowel bedrijven als individuen. Verder ben ik een levensgenieter met een open geest en een gezonde dosis zelf relativering. Ik hou van sporten, netwerken en gezelligheid en verdiep me graag in de werking van het brein, patronen in groepen, systeemdenken, gamification, ... Wat is je politieke ambitie? Ik geloof heel sterk in de macht van het volk en ik geloof ook heel sterk in systeemdenken. We moeten problemen niet symptomatisch aanpakken maar systemisch, we moeten het grotere plaatje bekijken én we moeten durven experimenteren en knopen doorhakken. Ik geloof ook in een actieve, iteratieve aanpak in plaats van alles eerst tot op het bot te analyseren voor er ook maar 1 stap ondernomen wordt. De echte impact zie je toch pas als je er mee aan de slag gaat.

Ik ben iemand die positief in het leven staat en ervoor gaat om het beste in mezelf en anderen naar boven te halen. Als iemand anders een andere mening heeft dan heb ik daar waarschijnlijk iets van te leren. Ik geloof in samenwerking, delen en het inzetten van elkaars krachten. Ik ben een levensgenieter, een reiziger, een avonturier, een sporter en leer- en nieuwsgierig. Een aantal van mijn interesse gebieden zijn wetenschap (met name alles wat met de werking van de hersenen te maken heeft, quantum mechanica, IT en nieuwe ontdekkingen), groepsdynamica, menselijk gedrag, systeemdenken, gamification, impro en theater. Beroepsmatig ben ik proces begeleider. Mijn focus ligt op het creëren van denk kantelingen van denken in beperkingen (of, of denken) naar denken in mogelijkheden (en, en denken). Ik ga ervaringsgericht met groepen aan de slag. Mensen iets doen ervaren is veel krachtiger dan het gewoon uitleggen. Wat mijn politieke mening betreft, ik ben er van overtuigd dat er een betere samenwerking moet komen gebaseerd op noden, niet op ego's en omdat het nu eenmaal in het partij programma staat of omdat het goed overkomt in de media. We moeten ook een evolutie maken naar systematisch denken en handelen in de politiek in plaats van het symptomatisch denken en handelen wat nu gebeurt. Verder sta ik ook heel erg achter transparantie en burger medezeggenschap omdat dat volgens mij terug geloof in de politiek met zich mee kan brengen en ook weer een verantwoordelijkheidsgevoel bij de hele bevolking op gang kan brengen.

Elise Meekers

vrouw / Antwerpen

Bart Van Buitenen

man / Antwerpen

I am working as a consultant in the IT industry, more specifically with regards to data protection, privacy issues and security standards revolving e.g. around the exchange of personal information within government institutions.

My personal interests, my own convictions and attention to the digital world are not represented by most political parties save the Pirate Party. In addition the protection of personal information, net neutrality (ACTA, SOPA), intellectual freedom, as well as the ongoing digitalization of our society are elements which are severely underrepresented by the classical political parties in Belgium or Europe.

Currently there is little to no political attention given to the digital world and when it does happen the information used is incorrect, biased or presented by people who clearly have no idea what they are talking about. In short, while even in the political arena people realize more attention should be given to all things digital they simply lack the means and knowledge to do so.

The Pirate party can fill a huge hole and can represent a growing group of people that want to change and I want to take part in it.

As I am closely involved with current privacy and data protection laws as well as the upcoming changes following the General Data Protection Reform presented by the European Commission on the 25th of January this year I feel like I might have something to contribute.

Dette Van Zeeland

vrouw / Antwerpen

Dirk Wens

man / Ekeren

Humaniora: Sint Michielscollege Brasschaat
Universiteit: Master Toegepaste Economische Wetenschappen - UFSIA
Legerdienst: (Reserve) Officier Artillerie Brasschaat

Carrière

1985 - 1989 : Sales Manager Phenix Pharmaceuticals Antwerpen: internationale verkoop dierengeneesmiddelen
1989 - 2005 : Verkoopdifrecteur Gaasch Packaging
2005 - 2008 : Sales & Marketing Manager Denico Green Products
2009 - heden: Eigenaar zaakvoerder van Be_NaturaL

Bart Wouters

Dit is de eerste partij waar ik mezelf, als een van de eerste generatie internetgebruikers, kan vinden. Ik wens mezlf te engageren in een nieuw, verfrissend politiek idee waar ruimte is voor verandering. Ik ben een 36 jarige Antwerpenaar. Wat is je politieke ambitie? Het zal niet voor deze keer zijn, maar ik wens op te komen in stad antwerpen en indien verkozen te zetelen in de gemeenteraad.