Difference between revisions of "Press Squad/Articles/nl"

From Pirate Party Belgium
Jump to: navigation, search
(2020: added article "Cultuurminnaar Ben De Cat uit Roeselare overleden")
m
Line 2: Line 2:
  
 
=== 22 april : [https://kw.be/nieuws/samenleving/cultuurminnaar-ben-de-cat-uit-roeselare-overleden/article-normal-434567.html Cultuurminnaar Ben De Cat uit Roeselare overleden] ===
 
=== 22 april : [https://kw.be/nieuws/samenleving/cultuurminnaar-ben-de-cat-uit-roeselare-overleden/article-normal-434567.html Cultuurminnaar Ben De Cat uit Roeselare overleden] ===
; KW.be ''Hij kwam in 2012 ook op zijn eentje op bij de verkiezingen met de Piratenpartij, in 2018 stond hij op de lijst bij Groen.''
+
; KW.be : ''Hij kwam in 2012 ook op zijn eentje op bij de verkiezingen met de Piratenpartij, in 2018 stond hij op de lijst bij Groen.''
  
 
== 2019 ==
 
== 2019 ==

Revision as of 18:31, 29 April 2020

2020

22 april : Cultuurminnaar Ben De Cat uit Roeselare overleden

KW.be 
Hij kwam in 2012 ook op zijn eentje op bij de verkiezingen met de Piratenpartij, in 2018 stond hij op de lijst bij Groen.

2019

23 mei : ‘Het huidige politieke systeem zorgt voor verzuring en polarisering’

StampMedia 
Piraat Lander Meeussen (33) is derde kandidaat op de Vlaamse lijst voor Antwerpen. Omdat hij zich in geen enkele conventionele politieke partij kon vinden, sloot hij zich vorig jaar aan bij de Piratenpartij. Daarmee streeft hij conflictvrije, constructieve politiek na, die volgens de partij alleen kan tot stand komen door de particratie achter ons te laten.

22 mei : De partijen waar je nauwelijks over hoort – Deel 1: De Piratenpartij | StampMedia

StampMedia 
‘Burgerlijke participatie, overheidstransparantie, privacy op het internet, vrijheid van informatie, vrijheid van gemeenschapsgoederen, en een universeel basisinkomen’: zo somt Lander Meeusen het ethos van de Piratenpartij op.

6 mei : Piratenpartij geeft verkiezingsruimte weg

focus-wtv 
De Piratenpartij zal in onze provincie geen verkiezingsaffiches ophangen aan de voorziene panelen. De partij wil die ruimte beschikbaar stellen aan mensen, verenigingen en burgerinitiatieven die denken dat zij er iets zinvols mee kunnen doen.

21 maart : Piratenpartij ook in West-Vlaanderen

focus-wtv 
Bij de komende verkiezingen zal je in West-Vlaanderen voor het Vlaams parlement ook kunnen stemmen op de Piratenpartij. Bij de gemeenteraadsverkiezingen kwam de partij niet op.

2018

20 augustus : Volt en Piratenpartij samen naar de kiezer

Het Laatste Nieuws 
De nieuwe progressieve partij Volt trekt op 14 oktober samen met de Piratenpartij naar de Antwerpse kiezer. Dat doen ze onder de naam ‘Paars’, genoemd naar de gemeenschappelijke kleur van de partijen.

17 augustus : Nieuwe progressieve partij Volt komt op voor gemeenteraadsve... (Antwerpen)

Gazet Van Antwerpen 
De Piratenpartij en de nieuwe progressieve partij Volt zullen in Antwerpen samen opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat onder de naam Paars.

12 juni : Groen hoopt op minstens een extra zetel

Het Nieuwsblad 
Op de lijst staan nog enkele andere opvallende namen. Ben De Cat (56) kwam zes jaar geleden nog op met de Piratenpartij.

9 juni : ‘Gentse Burgers’ wil man en vrouw uit elke wijk op lijst

Het Laatste Nieuws 
Het staat nu vast dat in Gent een burgerpartij naar de verkiezingen trekt in oktober. ‘Gentse Burgers’ verzamelt de initiatiefnemers van de Facebookgroepen GVD en Gent Wake Up, en ook de vroegere Piratenpartij.

9 juni : Van Piratenpartij naar Groen

Knack/KW 
De 56-jarige Ben De Cat bekleedt de elfde plaats op de lijst van Groen. Ben is niet aan zijn proefstuk toe want bij is de vorige verkiezingen kwam hij op voor de Piratenpartij

2017

2 november : Burgerbewegingen: ‘Wie verkiezingen wint, moet er rekening mee houden’

Apache 
De mensen achter Gent Gestropt zeggen bewust anoniem te blijven, Masala Gent is dan weer een interculturele beweging rond Bilal Abbas en Stadsgreep tot slot telt ex-piraten onder haar leden. [...] Naast Sarah Van Liefferinge, voormalig lid van de Piratenpartij, is Jeroen Vereecke, organisator van Boomtown op de Gentse Feesten, één van de gezichten achter Stadsgreep.

2014

22 mei : De partijen waar u nergens iets over leest (3): De Piratenpartij

Knack 
De Piratenpartij is een Zweedse uitvinding. Ontstaan uit een golf van burgeractivisme die opkwam na de meest recente financiële crisis. Zij hebben een grondige afkeer van de particratie en dulden binnen hun partij ook geen hiërarchisch onderscheid. Hun partijmedewerkers worden steevast crewleden genoemd en de partijvoorzitter is meer een woordvoerder. Sarah Van Liefferinge is woordvoerster van de Belgische tak van de partij.
Geïnterviewde : Sarah VL